Dyrekølle

20. jun. 2020 -- Tilføjet af : webmaster

Ingredienser:

 2 kg. dyrekølle
1 tsk. stødt enebær
5-6 skiver (tynde) fersk spæk
1/8 l. piskefløde
1 lille gulerod
1 selleri
3 mini løg
persillekviste
3 dl. kogende bouillon
ribsgele

Den afpudsede dyrekølle gnides med salt, peber og enebær plus lidt smør/margarine. Dækkes med spækskiverne, stilles på bradepandens ovn rist, der forinden smøres og brunes ved god varme. Når køllen er fint brun over det hele, hældes lidt af bouillonen i bradepanden, og køllen steger ved jævn varme (200 grader) i små 2 timer. Dryppes af og til.

Imens brunes det afpudsede kød og eventuelle ben i 50 g smør/margarine samt grønsagerne, skåret i småstykker og persillen. Resten af bouillonen hældes ved, og det hele småkoger over svag varme og under log i ca. ½ time. Sies og brunes til sovsen sammen med den sky, der dannes under stegningen. Tilsættes piskefløden under omrøring. Jævnes ganske let og smages til med citronsaft og ribsgele.

De smørbrunede kartofler er jo næsten obligatoriske, men råstegte kartofler vil også være et godt tilbehør. Desuden en meget frist salat.

© 2024 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/