Haresteg

20. jun. 2020 -- Tilføjet af : webmaster

Antal personer: 6

Ingredienser:

1 hare, ca. 3 kg.
Salt
Peber
Olie eller spæk
Urter
½ l. vand
½ l. mælk eller fløde

Hinderne aftages med en skarp kniv, og af køllerne kan benene udtages. Kødet sammenbindes da atter med bomulds- eller sejlgarn. De øverste ryghvirvler omkring halsen hugges let med en økse fra den indvendige side. Haren indgnides i salt og peber, pensles med olie eller barderes med spækskiver og indsættes i bradepande, der ligeledes er smurt med olie eller andet fedtstof. Haren brunes, pensles atter, hvorefter den istandgjorte urter (f.eks. 1 løg og 2 gulerødder) lægges i bradepanden og henover hældes kogende vand. Haren steges 1 time og dryppes til stadighed. Den kogende mælk eller fløde tilsættes de sidste 10 minutter, inden haren udtages og forskæres

© 2024 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/