Rådyrbove

20. jun. 2020 -- Tilføjet af : webmaster

2 rådyrbove ordnes – d.v.s. alle sener og ben fraskæres og kun reelt køb skæres i mindre stykker.
Ca. 400-500 gr røget bacon svitses i varm gryde i ca. 15 min. Til fedtet er flydende (rigeligt med fedt i gryden.
3 løg skåret i ¼ steges til de er brune i kanten.
2 spsk. Paprika tilsættes under omrøring.
Udskåret køb brunes max. 1-2 min. I gryden sammen med løg og bacon.
Køb dækkes med en øl (gerne ½ liter Urquell). Kokken indtager samtidig min. 1 litter Urquell.
Stor dåse konc. tomatpure tilsættes under omrøring.
Min. 5 fed fintskåret hvidløg tilsættes.
Salt og peber tilsættes efter smag.
Evt. lidt grøn ost (Roquefort) tilsættes efter smag.

 

Hele ”herligheden” koges 1 time eller mere til kødet er mørt.

Rigeligt med svampe (kantareller/brune champignon) brunes separat med lidt piskefløde og tilsættes.

Inden servering tilsættes svampe og piskefløde efter behag.

Retten må gerne laves dagen før, dog uden piskefløde.

Serveres evt. sammen med vilde ris eller spagetti.

© 2024 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/