Tartelet med vildand og svampe

20. jun. 2020 -- Tilføjet af : webmaster

4 personer 2 til hver

  • 150 gram kogte vildandelår
  • 150 gram champignon, eller anden svamp
  • ½ dl. hvidvin
  • 1 dl. fond
  • 1 dl. fløde
  • 20 gram smør
  • 40 gram mel
  • hvidløg
  • salt, peber
  • lidt grønsager: porer, selleri, gulerod

Lår fra vildanden sætter over at koge – simre – med lidt grønsager til fond. Når lårene er færdigkogte, fjernes alle fiberben samt skind fra låret inden kødet skæres i små tern.

De rengjorte svampe deles og skæres i samme størrelse som andekødet og sauteres i 30 gram smør. Herover drysses melet og der tilsættes, under stadig omrøring, hvidvin, fond og fløde.

Kødet kommes i opbagningen og smages til med salt og peber samt medet lidt hvidløg. Dette giver smag af champignon, såfremt det anvendes med forsigtighed.

Anrettes i forvarmede tarteletter og drysses med lidt hakket persille.

© 2024 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/